Últimes noticies

Presentació de l'Informe Anual 2018

17/07/2019

 

Ahir, 16 de juliol, el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida va presentar l'informe anual de l'any 2018.

El  Banc va atendre l’any passat 24.572 usuaris, una xifra que, encara que és lleugerament inferior a les 25.315 persones que es van beneficiar dels recursos de l’entitat el 2017, “revela una cronificació de la pobresa en una societat en la qual encara hi ha una precarietat laboral i les famílies no poden fer front a les despeses bàsiques de la llar”. Així ho va assegurar durant la presentació del balanç anual el president del Banc dels Aliments, Joan Ramon Saura, que també va destacar que “el fet que els aliments que rebem es mantingui al voltant de les 1.700 tones també significa que els lleidatans continuen conscienciats sobre la importància de donar aliments als més necessitats”.

Per la seua part, el director de l’organisme, Oriol Berenguer, va explicar que “la crisi econòmica ha generat una bretxa social”, alhora que va subratllar que “el perfil de beneficiaris va des de persones amb ingressos molt intermitents que no poden assumir les despeses de la llar fins a jubilats en situació de pobresa, passant per famílies monoparentals. En alguns casos es necessita una ajuda diària, mentre que d’altres requereixen un reforç mensual”.

Dels 1.759.733 quilos d’aliments que es van distribuir entre setanta-quatre entitats −residències, menjadors socials i petits centres de distribució d’aliments de tota la província−, el 49 per cent van ser recuperats dels supermercats i la indústria alimentària per evitar el malbaratament d'aliments, un 19 per cent eren donacions particulars i un 29 per cent va provenir dels ajuts de la Unió Europea.

Un altre dels cavalls de batalla del Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida és la pobresa infantil. En aquest sentit, Saura va assegurar que “s’està produint un fenomen de transmissió de la pobresa entre les noves generacions”.

Un total de 8.390 nens i nenes en situació de risc social o pobresa severa a la província de Lleida es beneficiaran de la millora de les prestacions familiars no contributives que la Seguretat Social abona des d’ahir a totes les comunitats autònomes. A Lleida, aquest pagament ascendeix a un total de 2.523.550,620 euros i correspon a la nòmina semestral que s’abonarà al conjunt de beneficiaris lleidatans. La prestació familiar per fill a càrrec estava congelada des de fa anys, amb una quantitat establerta en 291 euros.

Presentem l'Informe Anual 2018

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.