Últimes noticies

Presentació de la Memòria 2019

24/09/2020

 

La Fundació Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida ha presentat aquest migdia la memòria del 2019 i ha avaluat l’estat de la qüestió per aquest 2020 marcat per la pandèmia originada per la COVID-19.

Pel que fa al 2019 els dirigents de l’entitat han destacat la xifra record de recollida d’aliments que va sumar un total de 1812 tones d’aliments, en bona part gràcies a l’augment de l’aprofitament alimentari que el Banc d’aliments provinents de la distribució, la producció i del camp, que va representar més del 50% del total.

Una altra qüestió destacada és el perfil d’usuari del 2019, molt marcat pel nou paradigma socioeconòmic sorgit de la crisi financera, que com ha afirmat el President,  Antoni Fo,  “parlem de persones treballadores en molts casos que no generen prou renda per satisfer les necessitats més bàsiques”.

Però el punt més candent de la roda de premsa ha estat quan s’ha avaluat la situació actual generada per la pandèmia de la COVID-19. Des del Banc dels Aliments s’ha afirmat que les sol·licituds d’ajuda en aliments des de que es va decretar l’estat d’alarma el 16 de març de 2020 han augmentat un 40%. La resposta del Banc ha estat des de llavors distribuir un 30% més d’aliments respecte el mateix període de l’any passat. El president de l’entitat ha posat de relleu la gran col·laboració del teixit empresarial, de les administracions i de moltes persones a títol particular que han permès al Banc poder atendre fins al moment aquest augment de demanda.

Les projeccions de cara als propers sis mesos ja no han estat tan positives, si més no han estat marcades per una forta incertesa davant de la situació actual. El president va posar èmfasi en què les polítiques públiques d’ajuda, com l’Ingrés Mínim Vital estan pràcticament encallades i només un 10% de les persones que ho necessiten ho estan cobrant. D’altra banda, el director de l’entitat, Oriol Berenguer, ha estimat que en els propers sis mesos es poden necessitar més de 1.000 tones d’aliments per arribar als que preveu prop de 30.000 usuaris que acabin reben algun tipus d’ajuda en aliments durant aquest període. 

Per accedir al contingut de la Memòria, podeu clikar sobre el següent enllaç:   https://bancalimentslleida.cat/memories-anuals

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.