Últimes noticies

La Jornada Empresa i Aprofitament Alimentari reuneix empreses i entitats del sector

10/09/2025

 

 

L’Espai Sunka de Lleida va acollir aquest dimarts, 9 de setembre, la Jornada Empresa i Aprofitament Alimentari, una trobada que va reunir empreses, professionals i entitats del sector alimentari i de la restauració per compartir estratègies, experiències i bones pràctiques en la lluita contra el malbaratament alimentari.

L’acte, organitzat pel Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida i la Fundació Jericó, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, va tenir molt bona acollida i va esdevenir un espai de reflexió sobre els reptes i oportunitats que plantegen les noves normatives europees, estatals i catalanes.

La jornada es va iniciar amb una ponència d’Alba Graells Roca, de la Subdirecció General de Transferència i Innovació Agroalimentària del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, que va exposar la legislació vigent sobre el malbaratament alimentari.

Seguidament, Joan Fontrodona Felip, director del Departament d’Ètica Empresarial i titular de la Càtedra CaixaBank de Sostenibilitat i Impacte Social a l’IESE Business School, va aprofundir en la importància de l’ètica empresarial i la sostenibilitat en el sector alimentari.

Després d’una pausa amb degustació de cuina d’aprofitament a càrrec d’El Menjador, es va celebrar una taula rodona amb la participació de:

- Rafael Oncins Pujol, director de RSE a Plusfresc i president de Respon.cat
- Neus Brenuy Casals, directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida
- Josep Lluís Escuer, representant de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya

Els tres ponents van compartir bones pràctiques i experiències reals per reduir el malbaratament en diferents àmbits de la cadena alimentària.

Finalment, el xef Salvador Trabalón Brugulat, del restaurant Saroa i membre del col·lectiu solidari Cuina Amiga, va oferir un taller pràctic de cuina d’aprofitament, demostrant com és possible donar una nova vida als aliments amb creativitat i compromís.

Amb aquesta jornada, el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida reafirma la voluntat de treballar conjuntament amb les empreses, entitats i la comunitat per avançar cap a un model més responsable, sostenible i solidari.

 

  

  

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.