Últimes noticies

Presentem el nou format del Gran Recapte 2020

10/11/2020

Degut a la situació provocada per la pandèmia aquest any el Gran Recapte només podrà acceptar donatius econòmics.

Des del Banc dels aliments de les Comarques de Lleida, hem presentat institucionalment i a mitjans el format del Gran Recapte 2020. L'acte de presentació del Gran Recapte ha comptat amb la presència del nombrosos mitjans locals i també hi han assistit el Sr.David Massot, President del Consell Comarcal del Segrià, el Sr. Toni Bosch, Vicepresident del Consell comarcal del Segrià, el Sr. Joan Talarn, President de la Diputació de Lleida i el Sr. Miquel Pueyo, Alcalde de Lleida.

El perfil de les persones usuàries dels bancs dels aliments es diversifica

Preveim que aquest any 2020, i degut a la crisi social provocada per la pandèmia, haurem d'atendre a 30.000 usuaris, un 40% més que l'any 2019. En molt poc temps, hem vist augmentar molt ràpidament la demanda d'aliments, per aquest motiu, la col.laboració amb el Gran Recapte és més necessària que mai.  Els perfils dels nous usuaris són diversos i hem detectat un augment notable de persones que mai havien estat usuàries del Banc dels Aliments o de les entitats a les qui abastim: persones treballadores en ERTO, o propietaris de petits negocis que s'han vist obligats a tancar s'han sumat a altres persones que no s'havien recuperat de la precarietat provocada per l'anterior crisi. 

Del 16 al 22 de novembre:

Tothom qui pugui podrà fer un donatiu econòmic a la caixa del seu establiment habitual

Ens hem vist obligats a reinventar el Gran Recapte i no podrem acceptar donatius d'aliments, tot i això volem conservar l'essència del Gran Recapte i possibilitat que tothom qui pugui, col.labori d'una manera fàcil. 

Els donatius es faran a la caixa dels supermercats on mitjançant un codi es podrà fer donatius d'1€, 3€, 5€, 10€, 20€, 50€ o bé la quantitat que es desitgi. Amb aquests diners, el Banc dels Aliments de les Comarques de Lleida, adquirirà  aliments a la mateixa cadena on es faci el donatiu. 

El comerç de barri també s'hi suma!

Aquest any, el petit comerç també formarà part del Gran Recapte. Com? Posant a disposició dels seus clients un "val" de 3 euros, que es podrà comprar per col.laborar amb el Gran Recapte!

20 i 21 de novembre

La nostra calidesa, la nostra essència, el Voluntariat 

La figura del voluntariat es l'essència del Gran Recapte, el motor del Banc dels Aliments, i aquest any, seguirà impulsant el Gran Recapte. L'equip de persones voluntàries farà tasques informatives als diversos punts de venda.

Seguim fent crida especialment a aquelles persones que siguin perfils de baix risc davant la Covid-19 per a què ens donin un cop de mà en aquestes tasques informatives. A les nostres comarques hi haurà uns 60 punts de venda. Estimem que necessitarem uns 1000 voluntaris. Pots fer click aquí per inscriure't!

Fins al 15 de desembre 

Donatius online  

Seguirem de Gran Recapte i tothom qui pugui, pot donar online a través de la web www.granrecapteonline.com  . Tots els donatius econòmics, els destinarem a adquirir aliments per aquelles persones que més o necessiten. 

Crida a la participació

Estem davant d'una situació d'emergència social que afecta a moltes persones.

Més que mai necessitem que si pots ens ajudis a què conjuntament amb les altres entitats socials puguem garantir una alimentació digna a totes les persones de les nostres terres que ho necessitin.

Sabem que junts ho podem aconseguir! Per això, aquest any, si pots ajuda. 

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.