Últimes noticies

El Gran Recapte de la Covid recull un 12% més

13/01/2021

 

El Gran Recapte de la COVID permetrà adquirir 4.871.844 quilos d’aliments, el que suposa un 12% més que en l’anterior edició

 

La campanya ha rebut una resposta de col·laboració  massiva per part de la ciutadania; els Bancs dels Aliments estan infinitament agraïts per aquesta nova demostració de solidaritat.

 

La 12ª edició del Gran Recapte d’Aliments, que es va iniciar el passat 16 de desembre a més de 3.555 establiments i que va concloure el passat dimecres 16 de desembre amb les donacions on line ha assolit una xifra de 4.871.844 quilos, un 12% més en l’any anterior, a on es van recaptar 4.301.000 quilos.

Els Bancs dels Aliments catalans volen transmetre el seu infinit agraïment donat que s’ha demostrat  un cop més el compromís social de la ciutadania envers els col·lectius més desafavorits. En paraules de Lluís Fatjó-Vilas, director del Banc dels Aliments de Barcelona: “aquestes fita de solidaritat col·lectiva demostra que la societat és molt conscient de l’emergència social que ha comportat la pandèmia”.  També volem agrair la tasca realitzada pels voluntaris que ho han fet  possible.

Aquests 4.871.844 de quilos d’aliments que es podran comprar i distribuir, són els que s’estima que s’adquiriran amb els 7.600.077€  rebuts en donacions, de centenars de milers de ciutadans, que han mostrat, un any més, la seva solidaritat.

El detall de les donacions és el següent:

  • Un valor de 4.834.365€, provinents dels punts de recollida, cadenes de distribució i comerços de proximitat, i
  • 2.765.712€ en donacions directes als Bancs dels Aliments

 

El Gran Recapte 2020 va haver de modificar el seu format degut a la pandèmia, transformant la donació física d’aliments en donacions econòmiques per tal d’adquirir-los. Els responsables es mostren molt satisfets amb el resultat de la campanya, donat que el canvi de model i l’actual situació econòmica podia afectar el resultat, però la ciutadania ha entès perfectament les raons que han propiciat el canvi de model i han col·laborat de de nou, de forma massiva amb la campanya.

El nou model té l’avantatge de que permet anar adquirint els aliments que siguin més necessaris en el moment que més convingui, garantint així una distribució sostinguda de productes bàsics.

El Gran Recapte suposa un gran impuls per als Banc dels Aliments ja que contribuirà a donar resposta a una part de l’important increment de la demanda d’aliments que han experimentat els Bancs dels Aliments i que es preveu que continuï l’any 2021.

Per a Roser Brutau, Presidenta de la Federació Catalana de Bancs dels Aliments “el final de la campanya suposa el punt de partida per a posar en marxa l’any 2021 i poder continuar amb la tasca primordial dels Bancs dels Aliments, que a més combatre el malbaratament alimentari, contribueixen a garantir el dret a l’alimentació en el seu entorn.”

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.