Últimes noticies

Cap nen sense bigoti: recollits 473.000 litres de llet

05/10/2018

La solidaritat ha batut rècords aquest any amb la recollida de llet «Cap nen sense bigoti», impulsada per l’Obra Social ”la Caixa” i CaixaBank a favor del Banc dels Aliments. La recollida puja a 473.000 litres de llet, el 22 % més que l’any anterior, que es distribuiran a famílies en situació vulnerable.

En el conjunt d’Espanya, l’acció solidària ha aconseguit 1,5 milions de litres de llet, una quantitat que la Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) distribuirà entre els bancs d’aliments provincials per arribar a unes 30.000 famílies.

Gràcies als 473.000 litres recollits a Catalunya, 35.382 infants catalans en risc de vulnerabilitat social podran accedir a aquest aliment. Amb aquesta quantitat de llet, el Banc dels Aliments podrà garantir l’objectiu mínim recomanat d’un litre per setmana i nen d’aquí a finals d’any.

L’Obra Social ”la Caixa” va fer una aportació inicial de 200.000 litres de llet i ha posat al servei de la campanya la seva xarxa d'oficines que n'han fet difusió per obtenir microdonatius.

La llet és una font destacable de proteïnes d’alta qualitat, vitamines i minerals que contribueix decisivament al creixement i desenvolupament dels infants. L’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO) apunta que, de mitjana, un got diari de 200 mil·lilitres de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21 % de les seves necessitats de proteïnes i el 8 % de calories i nutrients.

Actualment, els bancs d’aliments atenen 202.025 persones a Catalunya —de les quals prop de 35.382 són infants d’entre 1 i 16 anys— que tenen dificultats en l’accés regular al consum d’aliments bàsics com la llet per tenir una dieta equilibrada. A més, segons dades de l’Idescat, el 24 % dels menors catalans es troben per sota del llindar de la pobresa.

 

                                                                                          Cap nen sense bigoti

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.