2013

Gran Recapte: La solidaritat continua creixent

17/12/2012

 

Un any més s’han superat totes les previsions fetes pel Banc dels Alimentsrespecte a la quantitat d’aliments que es volia assolir en el Gran Recapte que van celebrar els dies 30 de novembre i 1 de desembre. La resposta de la societat ha estat exemplar així com la tasca del voluntariat, gràcies a tots s’ha pogut recollir, de moment, més de 1.700.000 quilos d’aliments.

La ciutadania ha donat, un cop més, una gran mostra de generositat i solidaritat, conscient de que més del 20% dels nostres viuen sota el llindar de la pobresa. Les aportacions d’aliments es van fer en els més de 1.000 punts de recollida repartits en més de 200 poblacions d’arreu de Catalunya.

Dins del Gran Recapte, es van mobilitzar famílies senceres, una mostra n’és dla carta publicada a La Vanguardia aquest dimarts, dia 4, on un xaval de 16 anys explica com, una mica escèptic “quin rotllo!”, va acompanyar el seu pare i el seu germà a una nau a classificar aliments i com, després de 5 hores de treballar dur, va preguntar a quina hora havia de tornar l’endemà perquè realment li havia semblat guay... “Quan vaig recollir un pot de crema d’avellanes vaig pensar en el nen que se l’escamparia en el pa i poder tenir un bon berenar”.

També moltes escoles hi han col·laborat, com les escoles Betània-Patmos, Jesús i Maria i Pia de Sant Antoni. Dins de la campanya “Mou-te contra la fam i la pobresa” impulsada per Transporta Metropolitans de Barcelona, Un autobús de TMB, va fer una ruta per les tres escoles per tal de recollir els més de 5.200 kg d’aliments que prèviament havien recaptat els alumnes.

http://xarxanet.org/social/noticies/gran-recapta-la-solidaritat-continua-creixent

 

Institucions col·laboradores

Empreses que sumen

Sabem que junts ho podem aconseguir, la responsabilitat social de les empreses i institucions de les comarques de Lleida, és clau per capgirar les xifres i acabar amb la pobresa i el malbaratament al territori.